mandag den 21. april 2014

Cupcakes med hindbær, hvid chokolade og lakrids

En tøsetur til København udløste et besøg hos "Serenty Cupcakes", som er et lille og meget hyggelig kagested. Desværre var der udsolgt af den cupcake, jeg allerhelst ville have smagt - men heldigvis fik jeg opskriften med derfra.

Cupcakes med hindbær, hvid chokolade og lakrids
12-15 stk

125 g smør
180 g rørsukker
2 æg
1½ dl mælk
200 g hvedemel
Kornene fra en stang vanille
½ spsk bagepulver
2½ spsk groft lakridspulver fx. Raw Liquorice Powder fra Johan Bülow
300 g frosne hindbær
200 g grofthakket hvid chokolade

Marenges
300 g flormelis
1½ dl æggehvider
Lidt lakridspulver tiloynt


Pisk smør og sukker sammen til en jævn blanding. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert. Pisk derefter i nogle minutter, indtil massen er luftig.
Tilsæt mælken på en gang og bemærk, at dejen vil begynde at skille - men det er meningen. Tilsæt hvedemel, vanillekorn, bagepulver og lakridspulver på en gang og pisk først på lav hastighed og derefter på høj, indtil dejen er fin og lind uden klumper.
Læg de frosne hindbær i en frysepose og hold posen forsigtigt lukket med den ene hånd, samtidig med at du knuser bærrene med en kagerulle.
Vend derefter de knuste hindbær og den hvide chokolade i dejen med en dejskraber.
Fyld dejen i papirforme i en muffin-metalform.
Bag kagerne i ovnen ved 175 grader C i cirka 20 minutter.

Marenges
Kom flormelis og æggehvider i en skål og pisk ved høj hastighed i 10 minutter - indtiltil massen er helt stiv. Fyld marengsen i en sprøjtepose og dekorer dine kager med den. Husk at bruge marengsen, lige efter du har pisket den, så den ikke falder sammen.
Drys marengsen med en smule lakridspulver.


hvid chokolade

lakrids

hindbær





marenges



Ingen kommentarer:

Send en kommentar