søndag den 8. december 2013

Cupcakes med citron og italiensk marenges

Disse kager har jeg efterhånden bagt en del gange, men jeg har aldrig fået opskriften lagt ind. De er meget lækre - svampede, søde og syrlige på en gang. Lidt ala citronmåne - bare meget bedre :-)

Cupcakes med citron og italiensk marenges
15 stk

Cupcakes
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
100 g smeltet smør
2 dl sukker
2 æg
1 dl tykmælk
Saft og skal fra en citron
Lemon curd (køb eller hjemmelavet)

Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggene i et af gangen, pisk godt mellem hvert æg. Rør tykmælk og citronsaft i æggeblandingen.
Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen og vend det i æggeblandingen sammen med citronskallen.
Fyld muffinsformene med en lille skefuld dej, kom 1 tsk. lemon curd ovenpå og fyld til slut formen helt op med dej.
Bag kagerne i ovnen ved 200 grader C i cirka 15 minutter til de er gyldne og velduftende.

Lad kagerne køle af.

Italiensk marenges
165 g sukker
1/2 dl vand vand
75g pasteuriseret æggehvider


Bland 150 g sukker med vandet i en lille gryde, og kog det til det er 115 grader C.  Rør ikke rundt, bare lad det koge ved middelvarme. Det tager cirka 5-6 minutter at opnå temperaturen.
Pisk i mens æggehviderne med de sidste 15 g sukker.
Når sukkervandet er 115 grader hældes det i en tynd stråle ned i de piskede æggehvide, mens der piskes videre.
Pisk indtil sukkermassen danner faste toppe. Du skal regne med at piske i mindst 15 minutter.

Sprøjt marengsen på  kagerne og brænd den let med gasbrænder til den er gylden.







Den nemme løsning ;-)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar