søndag den 7. april 2013

Gulerodskage version 2.0

Jeg har ofte bagt gulerodskager efter denne opskrift. Men sidste søndag prøvede jeg en anden opskrift kraftig opfordret af en veninde. Opskriften er fra Leila Lindholms bog "A piece of cake".

Den er bestemt også god - de mennesker, den blev "testet" på var meget tilfredse. Jeg kan godt lidt, at den er krydret og at der er så meget gulerødder i.
Meeeeeen jeg er nu stadig størst fan af den anden opskrift.... gamle koner og gamle vaner.... eller noget ;)

I får den nye opskrift her, så kan I selv bedømme.

Gulerodskage version 2.0

3 æg
3 dl rørsukker
3 dl hvedemel
1 tsk vanillesukker
3 tsk bagepulver
1 1/2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 knivspids salt
1 1/2 dl neutral olie
450 g skrællede, revne gulerødder

Pisk sukker og æg til det er lyst og skummende. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i æggeblandingen. Tilsæt olie og gulerødder.
Fyld dejen i en smurt springform på ca 25 cm i diameter.

Bag kagen midt i ovnen i ca 55 minutter ved 150 grader C.


Cream cheese frosting

200 g flødeost (endelig ikke light!)
En klat blødt smør - ca. 30 g
Flormelis (omkring 300 g)

Den iskolde flødeost røres med det bløde smør til en ensartet masse. Flormelis tilsættes lidt efter lidt til den ønskede konsistens er opnået. Pas på med at røre for længe, da osten kan skille.


Køl kagen helt af og smør den med cream cheese frosting




Ingen kommentarer:

Send en kommentar