søndag den 16. december 2012

Prisvindende Pebernødder

Denne opskrift på pebernødder bruger vi altid i min familie. Den stammer fra en konkurrence i Århus Stiftstidende for mange mange år siden, hvor min forældres bekendtes opskrift vandt suverænt - og ikke uden grund! Det er de bedste pebernødder, jeg nogensinde har smagt.

Pebernødder
Cirka 100 stk

125 g blødt smør
125 g sukker
1 æg
1 tsk natron
1/4 tsk ingefær
3/4 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1 knsp peber
250 g mel

Smør og sukker røres sammen til det er hvidt og luftigt. Tilsæt ægget og rør igen.
Mel og krydderier blandes og sigtes i smørblandingen. Det hele æltes sammen.
Lad dejen hvile koldt mindst et par timer.

Dejen rulles ud til lange pølser, som skæres i små stykker - og trilles til pebernødder.

Bages ved 200 grad C i 8-10 minutter til de er lysebrune og hele huset dufter brunt og brændt :)









Ingen kommentarer:

Send en kommentar