Jeg tilføjer lidt flere pistaciekerner og undlader helt de syltede appelsinskaller, så her kommer min opskrift:
Brunkager
250 g smør
125 g lys sirup
250 g brun farin
2 tsk. Potaske
1 spsk koldt vand
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nelliker
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånd
50 g usaltet pistacie kerner
125 g hele smuttede mandler
500 g hvedemel
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme. Potasken og vand røres sammen i en kop og røres i den varme sukkerblanding.
Krydderier og mel blandes. Sukker blandingen røres i melblandingen sammen med mandler og pistaciekerner.
Det hele æltes sammen - gerne i en røremaskine - til dejen er ensartet.
Fordel dejen i et fad på cirka 18 x 18 cm. Jeg forer fadet med bagepapir på både bund og siderne.
Sættes i køleskabet til næste dag, hvor dejen deles i 4 lange "baner".
Hver bane skæres i tynde skiver, som bages på bagepapir ved 180 grad C i ca. 7-9 minutter.
Klar til jul :) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar