søndag den 18. november 2012

Cheesecake med hindbærskum

En af favorit festkagerne i vores familie er denne cheesekage med hindbærskum.
Jeg fandt opskriften sidste år hos Linebinevaskemaskine som har bloggen Mad med hjertet, og har lavet den mange gange siden. Jeg har kun justeret ganske lidt i opskriften.

Cheesecake med hindbærskum

Bund:
150 g kiks
300 g sukker
1 tsk vanillesukker
175 g mandler
5 æggehvider
1/2 tsk bagepulver

Kiksene findeles og mandlerne blendes.
Alle de tørre ingredienser blandes.
Æggehviderne piskes stive.
Vend hviderne og de tørre ingredienser sammen.
Fordel blandingen i en springform på 26 cm (jeg putter altid bagepapir i bunden).
Bunden bages ved 175 grader i ca. 30 min. til den er let gylden.





Fyld:
300 g frosne hindbær
4 spsk sukker
3 blade husblas
200 g flødeost
1/2 L piskefløde
kornene af 1 vanillestang

Kog hindbærrene op sammen med sukker og lad blandingen koge 1 minut. Mos blandingen med en gaffel.
Udblødt husblassen i rigeligt koldt vand i cirka 10-15 minutter. Opløs derefter husblassen i de varme hindbær og lad det køle i køleskabe til det er stivnet.
Rør den kolde, stivnede hindbærpure sammen med flødeosten og vanillekorn.



Pisk fløden til skum, vend det sammen hindbærblandingen og fordel det ovenpå den kolde kage. Det kan være en fordel, at kagen står på fadet den skal serveres på og har ringen fra springformen spændt omkring.


Lad kagen stå på køl natten over.
Pynt efter lyst og evne.

Jeg plejer at pynte med friske hindbær, men de er ikke nemme at få fat på her sidst på efteråret.


Pyntet med frysetørret hindbær og hvid chokolade


Pyntet med friske hindbær


Pyntet med friske hindbær og mørk chokolade




Ingen kommentarer:

Send en kommentar