torsdag den 27. september 2012

Hjemmelavet is

Denne opskrift har fulgt mig tilbage fra skolekøkkenet, og det er vel egentlig mere en parfait end en "rigtig" is. Men den er god, nem at lave og smagen kan varieres i en uendelighed.

 Hjemmelavet is

4 æggeblommer
2 dl flormelis
Kornene fra en stang vanille
4 æggehvider
1/2 L piskefløde

Smagsvarianter
Chokoladestykker
Marcipan
Karamel
Lakrids
osv.

I en skål piskes æggeblommer, flormelis og vanille til en let og luftig masse. I en anden skål piskes hviderne stive, og i en tredje skål piskes fløden til skum.

De tre dele blandes forsigtig - og den valgte "smag" fordeles i massen.
Massen fryses ned i en form efter eget valg - og spises, når den er blevet til is :)


Karamelis og is med marcipan og chokolade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar